Blog

Hur man går live på TikTok (2023)

Hur man går live på TikTok (2023)

Vill du veta hur du kan gå live på TikTok? Eller undrar du om det är möjligt att gå live på TikTok utan 1000 följare? Du kan faktiskt köpa 1000 TikTok följare här. Du kommer att få svar på allt detta i den här artikeln. Att gå live på en plattform som TikTok innebär att du kan visa den autentiska och obearbetade versionen av dig själv för dina följare. Det är en chans att ansluta till din publik i realtid, engagera dig med kommentarer och frågor, och ha roliga samtal. I den här guiden visar vi dig hur du kan gå live på TikTok och interagera med din publik. Så låt oss dyka in och utforska den spännande världen av TikTok Live!

Vad är TikTok Live?

TikTok Live-sändningar är vanligtvis korta och innehåller mycket informativt, användbart och ibland roligt, avslappnat innehåll. Populära varumärken på TikTok använder Live-funktionen för att marknadsföra sina produkter och dela demo-videor eller handledningar. Precis som på Instagram och Facebook Live, är TikTok Live också ett populärt sätt att kommunicera med fansen. Med TikTok Live kan du bygga förtroende, ge träning till dina följare och öka engagemanget.

Vem kan gå live på TikTok?

Du måste uppfylla vissa krav för att få tillgång till TikToks live-funktion, men belöningarna är väl värda det. Alla som är minst 16 år och har över 1000 följare på TikTok kan gå Live. Om du dock inte uppfyller dessa kvalifikationskrav kommer du inte att ha tillgång till TikTok Live.

Om du uppfyller kvalifikationskraven för att gå Live på TikTok, följ de enkla stegen nedan för att starta direktsändningen:

Steg 1: Öppna TikTok-appen på din enhet.

Steg 2: Tryck på plus-tecknet (+) ikonen eller Skapa-ikonen längst ned på TikToks startskärm.Tiktok guide steg 1

Steg 3: Svep nu till vänster längst ner på skärmen för att hitta Live-knappen.

Steg 4: Välj en bild för din live-sändning och skriv en titel för sändningen.

välj QA

Steg 5: När du har valt bild och titel, tryck på “Gå Live”-knappen för att starta sändningen. TikTok börjar sända efter en nedräkning på tre sekunder.

Go live!

Steg 6: Under live-sändningen kan du vända kameran, lägga till effekter och filtrera kommentarer genom att trycka på knappen med tre punkter.

Steg 7: När du är klar med din Live-sändning, kan du avsluta strömningen genom att trycka på X-knappen längst upp till vänster på skärmen.

4 Tips för att göra en Live-sändning på TikTok som en proffs

Att göra en Live-sändning utan att veta hur man gör det på rätt sätt kan vara en nackdel för innehållsskapare. Trots allt kan du alltid göra fel. Så om du är ny på TikTok och inte vet hur man gör en Live-sändning på TikTok som en proffs, här är några tips för att hjälpa dig.

Planera ditt innehåll i förväg

Det är viktigt att ha en tydlig målsättning och idéer om innehållet i förväg för att se till att din TikTok Live går enligt din plan. Utan en plan för innehållet kan du misslyckas och genomföra en obekväm och misslyckad session.

Marknadsför din Live-sändning

Marknadsför Live-sändningen i förväg för att locka din publik. Du kan skapa TikTok-videor om Live-sändningen i förväg för att locka dina följare. Använd också andra sociala mediekanaler för att låta människor veta om den kommande Live-sändningen och marknadsföra den. Promotion av flera kanaler är ett annat bra sätt att bygga upp hype kring din Live-sändning på TikTok.

Gå Live vid rätt tidpunkt

Innan du startar en TikTok Live-sändning, se till att ta reda på rätt tidpunkt. Att veta när man ska gå Live hjälper dig att nå din målgrupp. Det betyder att du innan du går Live bör notera när dina följare är mest aktiva på TikTok. För att göra detta, titta under följare-fliken under TikToks analyssektion. Detta hjälper dig att förstå när din publik är mest aktiv och använda denna information för att hålla din nästa Live-sändning på TikTok.

Ställ in en riktig scen

Ingenting förstör en Live-sändning mer än en felaktig scen. Om du vill se professionell ut på din TikTok Live, fokusera på omgivningen. Se till att Live-sändningen är i ett rent och organiserat område. Använd alltid naturligt ljus eller en bra ringbelysning för att undvika dåligt ljus. Innan inspelningen bör du också se till att alla är medvetna om TikTok Live-sändningen i ditt hem. Trots allt är högljudda bakgrundsljud det sista du vill ha när du spelar in en TikTok Live.

Kan du gå live på TikTok utan 1000 följare?

Nej, du kan inte gå live på TikTok utan 1000 följare. Det finns dock massor av rykten på internet som hävdar motsatsen. Du kan stöta på reels eller artiklar med hacks om hur du kan gå live på TikTok utan 1000 fans. Men vi stöder inte sådana påståenden. Ett påstått hack innebär att du rapporterar till TikToks supportteam att du tidigare har använt TikToks Live-funktion och vill få tillbaka den funktionen. Nu verkar det som om TikToks serviceteam svarar på detta begäran. Men i verkligheten fungerar inte detta arbete runt. Du måste öka ditt antal följare för att få Live-åtkomst organiskt.

5 TikTok Live-ideer för att engagera dina fans

Nu när du har alla tips om hur du går live på TikTok, låt oss lära oss hur du kan hålla en engagerande TikTok Live för dina fans. Genom att använda de senaste trenderna och dina följares intressen kan du sända roliga Lives på TikTok. Här är några fler TikTok live-idéer som kanske kan hjälpa dig:

Håll en frågestund

Oavsett om du är ny eller gammal på TikTok kommer dina följare alltid vara nyfikna på ditt varumärke eller innehåll. Så ibland kan du hålla en frågestund eller AMA-sessioner på Live för att öppna upp för dina följare. Genom att svara på heta, brännande frågor från följarna kan du bygga en mer lojal relation med dem.

Visa BTS på Live

Oavsett vilket innehåll du publicerar på TikTok är att visa bakom kulisserna en perfekt idé för Live. BTS-innehållet hjälper till att öka intresset bland dina följare. De kommer att lära sig mer om dig. Och till slut kommer det att bygga enormt förtroende bland dina följare. Till exempel, om du gör dansvideor på TikTok, dela bakom kulisserna om hur du koreograferar dansrörelserna eller roliga ögonblick medan du tränar dans.

Dela handledning

Alla älskar korta och användbara handledningar. Så du kan sända en livevisning av kort och enkel handledning. Handledningen kan handla om en produktdemo eller hack som dina följare kan behöva lära sig om, eller det kan vara en specifik handledning om din produkt.

Håll intervjuer och samarbeten

Nå en bred publik genom att samarbeta med andra TikTok-skapare. När du håller samarbetet kan du ta intervjuer och prata om nya trender, den senaste mode, filmer och mycket mer. Kort sagt, se till att TikTok live-ämnet har gemensamma intressen för båda dina publik.
Dela ett recept eller smaka på något
Även om du inte är kock eller har en

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *